Over Occupy Enschede

De Occupy beweging is volledig onafhankelijk. De Occupy beweging bestaat uit mensen met uiteenlopende meningen.
De Occupy beweging is van het volk, van de 99%.
De Occupy beweging is niet van vakbonden of partijen.
Vakbonden of partijen vertegenwoordigen de 99% niet. Kom als jezelf. Omdat jij alleen jezelf kan vertegenwoordigen.

Occupy Enschede is een actie in samenwerking met de #globalchange en #occupywallstreet demonstraties. Wij willen door een vreedzame demonstratie de aandacht op deze onderwerpen vestigen.
We nodigen iedereen uit om met ons naar oplossingen te zoeken en met ons een verbetering te bewerkstelligen! Vooruitgang, samenwerking en bewustwording zijn de sleutelwoorden van deze activiteiten.
Occupy Enschede heeft geen leiders of vertegenwoordigers. Dit is een actie namens en voor iedereen.

STATEMENT:
We zijn gewone mensen. We zijn, zoals jij, individuen die elke ochtend opstaan om te studeren, werken of werk te zoeken. We zijn mensen met familie en vrienden.
Sommigen zien zichzelf als progressief, anderen als conservatief. Sommigen geloven in een God, anderen in een ideologie of politieke opvatting en anderen weten nog niet waarin ze durven geloven.
We zijn echter allemaal bezorgd vanwege de politieke, economische en sociale toestand om ons heen. We zijn gevangen in het spel van politici, zakenlui en bankiers waarin het gros wordt achtergelaten; achtergelaten zonder stem of uitzicht op fundamentele verbetering.
Gelijkheid, solidariteit, vrijheid, duurzaamheid, ontwikkeling, welvaart en welzijn voor de bevolking hoort het streven van elke ontwikkelde maatschappij te zijn.
Onze monetaire, economische en politieke systemen slagen er niet in deze rechten te doen gelden en zijn in veel gevallen eerder een obstakel in de realisatie ervan.
Ons monetaire systeem geeft de bank de mogelijkheid geld uit lucht te maken en uit te lenen tegen rente. De opbouwende rente voor het individu, het bedrijf of de samenleving -in de vorm van overheidsschulden- laat een samenleving achter in exponentiële schuld en concentreert macht op een schaal ongekend in onze geschiedenis. Dit maakt de weg vrij voor een onethische graaicultuur van immense proporties.

De werking van ons huidige economische systeem versterkt vervolgens de ongelijkheid en schaarste. Waar onze kennis in techniek en automatisering ons overvloed en vrijheid kan bieden, laat het ons na in noodzaak en arbeid. Deze kennis bracht ons eerder de vrijheid van handmatig werk, de Industriële Revolutie. De vrijheid in arbeid maakte zo plaats voor de dienstensector. Technologische werkloosheid maakt nu zelfs de banen in de dienstensector in snel tempo overbodig; ze komen niet meer terug. De vruchten van onze kennis en vooruitgang dienen nu slechts enkelen en laten een steeds grotere groep, de 99%, in noodzaak.

De macht van de politiek ligt vervolgens in de verdeelsleutel van deze schaarste. Onderhevig aan groeiende schuld bij de banken via het monetaire systeem én onderhevig aan de noodzaak voor economische groei om de uitgaven -na renteaflossing- gelijk te houden. De schuld van de overheid mag immers niet meer dan 60% van het Bruto Binnenlands Product (BNP) zijn. Fictieve schulden, reële bezuinigingen. De politiek speelt het spel der bezuinigen in volle onwetendheid. De democratie, gevangen in verdelingsvraagstukken, representeert niet de belangen van ons, de 99%.

We bevinden ons in een systeem gefocust op de accumulatie van geld. Het is een in stand gehouden schaarstemiddel om ons toegang te geven tot de grondstoffen en goederen. Zoals het World Food Programme evenals de Verenigde Naties (middels FPA) erkennen is er genoeg voedsel om ons allen te voorzien. Armoede lijkt zo meer te zeggen over de mogelijkheid om goederen uit een systeem te onttrekken met behulp van het schaarstegoed geld. In deze zoektocht naar geld creëren we naast armoede een verspilling van grondstoffen en vernietigen een bewoonbare planeet.
In een wereld vol mogelijkheden lijkt de keuze van de consument steeds beperkter. In een wereld vol rijkdommen weegt de noodzaak tot arbeid om aan geld te komen steeds minder op tegen de mogelijkheden die het biedt. We dragen allen bij aan de versterking van dit systeem.
De schaamteloze toe-eigening van zowel grondstoffen als menselijk kapitaal houdt echter op, hier en nu!
We hebben een revolutie nodig die het welzijn van mens, maatschappij en aarde weer bovenaan zet.
We vragen om verdieping en bewustwording. Een begrip dat enkel kan vragen om verandering. Dat begint bij het individu, maar samen vinden we elkaar en maken het verschil. Laten we ons verzamelen en invulling geven aan ideeën voor de dag van morgen.
Het is tijd om samen te komen en onze krachten te bundelen. Het is tijd voor verandering!
Het is tijd om samen toe te werken naar een betere samenleving voor allen.

Ik weet dat wat ik doe het verschil maakt. Ik bén de verandering.
WIJ ZIJN DE 99%

Voor Occupy Enschede kan je je opmerkingen, suggesties kwijt op dit e-mail adres:
occupyenschede@gmail.com
Facebookgroep: OCCUPY Enschede
Twitter: Occupy Enschede
YouTube: Occupy Enschede TV

Advertenties

11 gedachten over “Over Occupy Enschede”

 1. MARIAN VAN TOORN gezegd:

  5 november in Enschede waar en hoelaat groetjes Marian

  • MARIAN VAN TOORN gezegd:

   Ik wil graag mijn stem laten horen en aanwezig zijn 5 nov. in Enschede
   vraag, waar en hoelaat is het gr marian

   • Hoi Marian,
    Vanaf 12 uur zijn er mensen bij het Ei van Ko, bij het gemeentehuis. Andere acties om 2 uur, daarover kan je nieuws vinden op facebook occupy enschede 99%
    Groetjes en tot morgen! en sorry voor de late reaktie…

 2. Bert (Maathuis) gezegd:

  Even twee links ter informatie:

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2011/11/europa-patient-in-terminaal-stadium/#comment-4121

  Hoe “het systeem” tot nu toe functioneerde:
  http://www.courtfool.info/nl_Geheimen_van_geld_rente_en_inflatie.htm

  Bij onze buren zijn ook initiatieven genomen tot verbroedering buiten politiek, economie, vakbond, kerk enzovoort, om:
  http://www.terrania.org/de/
  Deze wereldwijde beweging heeft ook in Nederland deelnemers:
  http://www.terrania.org/nl/

  Twentenaren; laten wij ons verdiepen in de huidige toestand van de wereld. Die toestand is uiterst zorgwekkend, zoals menigeen beseft.
  Om zeer dicht bij huis te blijven: het boek “De dertien satanische bloedlijnen”, geschreven door Robin de Ruiter (geboren in Enschede!) geeft een heldere kijk op onze huidige maatschappelijke situatie.
  (http://www.yayabla.nl/news/show_article.php?articleid=1414)

  Wanneer iemand in een [levens]crisis terecht komt, betekent dat in feite: een grote kans om verandering in diens leven aan te brengen; verandering tot [positieve] groei.
  Mijn overtuiging is dat wij NU collectief – als mensheid – deze kans kunnen grijpen (of laten liggen). Als wij wakker worden en in beweging komen, dan groeien wij allen samen toe naar een nieuwe balans, een nieuwe harmonie. Met als gevolg daarvan een nieuwe vorm van samenleven, welke iederéén recht zal doen!

  Hartegroet aan élk-ander,

  Bert
  Almelo

 3. Bert Maathuis gezegd:

  Welwillende mensen, wat hiervan te vinden?

  Wanna know their mindset? The monster George Bush Senior said the following in an interview published by Sarah McClendon in 1992:

  “If the people were to ever find out what we have done, we would be chased down the streets and lynched.”

  Damn straight, buddy.
  The NWO Is Backfiring!

  http://beforeitsnews.com/story/1331/776/Are_The_Elites_On_The_Run.html?currentSplittedPage=0
  (Uitstékend artikel!)

  Je kan het hier vinden, bij de reacties (Mind over Matter):
  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/10195/de-komende-collapse-day-1-10.html

  Waar wij, mijns inziens, voortdurend alert op moeten zijn, is infiltratie. Maar níet vanuit angstvalligheid! Laat onze “Liefde voor het al” zegevieren! YES, WE SURE CAN AND WILL!

  Bert

 4. Bert (Maathuis) gezegd:

  Laten we zeer opmerkzaam blijven:

  http://www.freedomfiles.org/OWS-End.pdf

  Het is de bedoeling dat steeds meer mensen wakker worden, toch? De politici zijn al lang wakker en hebben zich massaal tegenóver de burgers geplaatst. Zij zullen dus NOOIT meedenkers worden!
  De enige politicus die in de tweede kamer vragen gesteld heeft over de Bilderbergers, is Harry van Bommel (SP); verder niemand.

  De elite (en haar pionnen) tracht ons van alle kanten en op allerlei manieren te infiltreren, belachelijk te maken en ons als onkundig en onwetend neer te zetten.

  Moedig en met opgeheven hoofd verkondigen wij onze [gelijk]waardigheid. Laten wij daarom onze intentie niet vertroebelen door inmenging van de elite, de politici en aanverwanten.

  NAVO en IMF kunnen wij dan ook missen als kiespijn; zachtjes uitgedrukt.

  Als wij – steeds meer – vanuit onze harten gaan leven, dan overstijgen wij dualiteit en polariteit, op weg naar een harmonieus sámen-leven!

  Must read: http://www.freedomfiles.org/OWS-End.pdf

 5. Hello. My name is Charlie. I will be an artist in residence at Artist Residencies Enschede from January-March. I’m looking forward to my stay in Enschede. I am from Houston, Texas. I am looking for volunteers to help me with a politically charged installation relating to the world economy, health care, and Occupy concerns. This will be a community participatory art project to be displayed in various parts of the city, then finally an exhibition at Dynamo Expo at the end of February.
  If interested or can be of any help please email.

  charliemorris4@me.com

  Art Website: charliemorrisart.com
  peace …

 6. Hi Charlie, I think we are interested !
  we are ‘occupying’ Enschede every saturday from 12.00 till. 16.30, if it’s cold.
  And we are planning to keep doing for a long time, I wil also send you this as a mail,
  greetings! and peace indeed!

 7. great…i look forward to meeting you all soon.
  Gathering my winter clothes now. Haha.

 8. Vandaag za 17 dec op uitnodiging van John op de Occupy bijeenkomst geweest in de stad. Kom zeker terug… hou contact met elkaar, er is geen andere manier….

 9. Maathuis, Bert gezegd:

  Voor wie het belangrijk vindt, kan hier ondertekenen:
  http://petities.nl/petitie/protest-tegen-wet-op-verplichte-ggz/all_signatures#tabs

  Onder andere hier kun je er over lezen:
  http://www.psy.nl/meer-nieuws/nieuwsbericht/article/protestmars-tegen-dwang/

  Het lijkt me heel wat beter om deze wet te voorkómen, want genezen (afstellen) lijkt vér van huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s