Occupy Beweging

Er staat iets te gebeuren! Facebook en Twitter bruisen en er zijn elke dag meer nieuwsberichten. Wanneer je de spontane uitbarsting van acties ziet, van Tunesië naar Tel Aviv en van Wall Street naar Amsterdam, dan is het duidelijk dat er op 15 oktober iets is gebeurd! Maar wie, wat, waar en waarom eigenlijk?

De wereldwijde Occupy Together acties zijn spontaan ontstaan. Ze zijn door geen enkele vaste groep of leider georganiseerd!

Ook de Amsterdamse Occupy actie  is een spontane samenwerking. Verschillende mensen zoals jij en ik, nemen een voorbeeld aan de Occupy Wallstreet- acties.

Wie

Misschien ben je op zoek naar de organisatoren van het evenement en vraag je je af wie dat zijn? We kunnen je naar de contactpagina sturen. Maar de hamvraag blijft: wie ben jij? En waarom stel je je vragen?

15 oktober is een dag waarop mensen in de wereld hebben laten zien dat ze moe zijn van de wereld zoals hij is. Ze hebben op een vredige manier de steden bezet en beginnen te werken aan een ‘global change’.

Het bijzondere is dat er niemand is om ze te vertellen wat ze moeten bevechten. Niemand heeft de magische oplossingen en niemand heeft de leiding.

De oproep voor 15 oktober behoort dan ook niemand anders toe, dan aan jou! Neem op je eigen manier deel aan deze oproep. Doe alsof jij zelf de belangrijkste organisator bent. Maak je manifest zoals jij dat wilt.Verspreid het met alle media die je hebt en doe wat jij gelooft dat werkt!

Dus als mensen je vragen wie er achter deze oproep zit, weet dan dat je kan antwoorden: “ik”.

Wat

Dit is wat we nodig hebben. Dat mensen de wereld zelf terugnemen en gewoon samenkomen. Dit alles op een constructieve manier en met behulp van collectieve intelligentie. Laten we nadenken over wat te doen met deze planeet! De wereld zal onder onze invloed worden wat we willen.

Dus, wat wil jij?

Wat de bezetting op 15 oktober precies is, of gaat worden, dat mag je zelf definiëren. In de wereldwijde Occupy Together- beweging is het zo dat JIJ beslist.

Waarom

Wanneer sympathisanten wereldwijd wordt gevraagd naar een enkele, simpele doelstelling weigeren ze meestal te antwoorden want;  ’Onze dromen en verwachtingen zijn te veel om in één ‘soundbite’ te passen…’

Waar

De actie is wereldwijd in steden in de hele wereld!

Vanaf 15 oktober om 12.00 tot ???

Ik weet dat wat ik doe het verschil maakt.

Ik bén de verandering en sta daarom op het Beursplein in Amsterdam!

En jij?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s